9 Şubat 2020 Pazar

İzmir SEO Uzmanı

İzmir Seo uzmani

Seo uzmanı nelerdir? Arama motoru optimizasyonu (seo) icra eden kişidir. Google alt yapsıcaklıknı bilen seo uzmanı, gerçek seo işini icra eden kişilerdir. Seo uzmanı'nın görevleri: hedef kelime analizi, internet site analizi, pazar analizi, rakip analizi, sektör analizi, içerik yönetimi, link oluşturma, web pazarlama uzmanlığı benzer biçimde görevleri teknik ve bilimsel olarak ele alır ve tecrübelerinden yakaladıği feedback'lerle yeni seo stratejileri belirleyerek web sitesini iyileştirir. Iyi mi seo uzmanı olunur? Başarılı bir seo uzmanı olmak, alkolik olmak gibidir. Nasıl 18 yaşında albay olunmazsa, 30-35 yaşında da seo uzmanı olunmaz. Seo edinim, sabır, bilgi, öğrenim ve kültür isteyen bir iştir. Teknik altyapısı olan, matematik zekası yüksek, ekonomi, strateji, sosyoloji, online satış ve marketing (web marketing), reklamcılık gibi eğitimleri almış ve google tarafından gösterilen blog ve makaleleri anlayacak düzeyde, doğrusu iyi derecede ingilizce bilen kişiler ihtisas alanını seo olarak belirleyebilir ve kendini bu yönde geliştirebilirler. Freelance seo uzmanı olmak: başarılı bir seo uzmanı olmak, seo ajansı bünyesinde, düşük ücretler ve kalitesiz bir yönetimle nerede ise imkansız hale gelmiştir. Freelance seo hizmeti vermek ise; tecrübeli ve idareci ruha sahip, disiplinle gelişir. Ustalaşmış seo uzmanı, istanbul

Arama motoru optimizasyonu (seo) çalışmasını yürüten, araştırmacı, güçlü seo referansları olan, html şeklinde kodlama dillerine hakim, tecrübeli ve zeki insana seo uzmanı denir. Arama motoru olarak dünya devi google olduğu için dolayı, bundan sonra arama motoru optimizsayonu kavramı yerine doğrudan google optimizasyonu diyeceğiz. Seo uzmanı kavramı da google seo uzmanı olarak anılacaktır.
Seo (arama motoru optimize edici); bir internet sitesini google kriterlerine nazaran analiz ederek, internet ortamında popüler ve yanlışız içerik oluşturmak ve bu içeriğin erişilebilir olmasını sağlamak için yapılan bir dizi çalışmalar silsilesidir. Bu silsileyi hayata geçiren uzman kişiye seo uzmanı denir.

Seo uzmanı kimdir?

Reel bir seo uzmanı, google algoritmalarına bakılırsa seo çalışmasını bizzat icra eden yahut yöneten profesyonel meslek erbabıdır.

Google seo uzmanı nelerdir? Google seo uzmanı, dünya devi google aramalarında web sitesindeki hedef kelimelerin ve ürünlerin popüler hale getirilmesiyle arama neticelerinda listelenmesini ve listelemedeki sıralamasını iyileştirme çalışmasını yapan, seo stratejileri üreten profesyoneldir.

Seo uzmanı nedir?

Bu konuya değinmeden önce seo ve seo nelerdir konularını incelemeniz daha doğru olacaktır.

Seo çalışması nasıl yapılır? 

Google seo uzmanı öncelikle google bloglarına gore seo analizi yapar ve web sitesinin yanlışlarını tespit eder. Seo çalışması ile çözümleme neticelerinda beliren problemlerı bir bir ele alan seo uzmanı internet sitesinin sorunsuz ve özgün içerik üreten, hızlı, güvenli bir forma dönüşmesini sağlar.

Seo teknikleri nelerdir?

Google optimizasyonu teknik ve sosyal olarak iki farklı yönde yapılır. Teknik olarak; web sitesindeki makalelım hataları, kodlama yanlışları, bağlantı optimizasyonu benzer biçimde bir seri işlemden ve analizden sonrasında sorunsuz çalışan, kırık bağlantı, fotoğraf içermeyen, hızlı yüklenen sayfalar üretmek için çalışmalar yapılır.

Seo analizi nasıl yapılır?

Profesyonel seo uzmanı, analize öncelikle site içi (on page seo) sorunların belirlenmesi için çalışma başlatır. Site içindeki teknik problemler ve içerik sorunları, blog, yazı ve haberlerde bulunan hataların giderilmesi, kopye metinlerin silinip yerine özgün içeriklerin oluşturulması benzer biçimde çalışmaların ardından, site dışı (off page seo) analizi çalışmasına başlar. Bu çalışma dışarıdan internet sitenize verilen linklerin standardını ölçmek ve do follow, no follow linklerin tesbiti, düşük kaliteli backlink tespiti ve kötü linklerin (zararlı bağlantı temizliği) silinmesi gibi belli başlı işlemlerden doğar.


Seo uzmani; bağlantı management, içerik analizi ve keywords, meta tags, keyword (seo specialist; links, content and kw research)

Seo uzmanı, arama motorlarının alt yapsıcaklıknı bilen uzman ve reel seo işini icra eden kişilerdir. Seo uzmanı genel olarak, anahtar kelime analizi ve yönetimi, website içerik yönetimini ve bağlantı analizini yapar. Seo uzmanı, seo stratejisi kurar, taktikleri vakitı geldikçe uygular.

Günümüzde 2 çeşit seo uzmanı vardır:
1. Gerçek seo uzmanı (ustalaşmış seo)
Seo uzmanı: ingilizce bilen, matematik zekası yüksek, hafızası güçlü, ekonomi, sosyoloji ve stratejik düşünce eğitimi almış, html, php, asp gibi dillerden en az 2 tanesine hakim, arama motoru optimizasyonu (seo) yapabilecek analitik düşünce yapsıcaklıkna sahip, muteber üniversitelerden (odtü benzer biçimde) mezun, çalışkan ve disiplinli kişiler sadece seo uzmanı olabilir.

2. Düzmece seo uzmanı
Kimdir bu fırsatçı zihniyetler? ünversite mezunu olamamış, ingilizce bilmeyen, bilgisayar programlama dillerine hakim olmayan, reklamcılıkla ilgili yeterli terimler dizgesi ve bilgiye, tecrübeye sahip olmayan, sokaktaki insanoğlu kadar iktisat ve sosyoloji bilen, taklitçi (özgün içerik ve görsel üretmekten aciz, hırsızlıkla başka web sitelerinden bu detayları çalan) şahıslardır. Spam link satın almayı öğrenmiş, anti seo yapmayı öğretmişler fakat adam olamamış ve çoluğuna çocuğuna bu haram paralarla yiyecek, giyim alıp, evlerini geçindirdiklerini sanan beş para etmez adamlardır, diyeceğim ama reel adamlara ayıp olacak... özetlemek gerekirse haramzadelerdir. Bu kelimenin lügatta iki anlamı vardır, ikisine de uyarlar... İzmir Seo denince kendi sitelerini iyileştirmek değil, başka web sitelerini düşürme odaklı düşünen sığ beyinleri internet ortamında kaosa ve kirliliğe neden olmaktadır. Müşterilerine kesin ve kati yer belirlerler. Google 1. Sırayı size ayırdık, buyrun baş köşeye oturun tarzında vaad satarlar. Sahtekarlar kendini google zannedip, cennete tapu dağıtırlar. Profesyonel seo'lar şeklinde ilk sayfa garantili seo fiyatı veriyorum. 3-4 ay sonra lafümü tutamazsam aldığım ücreti iade ederim koşullu bir güvence vermezler, telefonlarına çok nadir bakarlar... Reel seo uzmanlarının adını karalar, saygınlıkımızı yerle bir ederler ve mesleğimizi çirkinleştirirler.

2. Kurumsal seo uzmanı
Kurumsal seo uzmanı aramadan ucuz seo seçen mağdurlar bizi aradığında ise baştan güvensiz ve kararsız yapılarıyla derhal kendilerini belli ederler. çünkü sütten ağzı yanmıştır bir kez. Böyle mağdurlar en zor müşterilerdir, çünkü feyk seocular tarafından dolandırılan kişiler devamlı sorular sorar, sabır yoktur, biraz düşme olsa derhal ürkü yapar ve rahat çalışmanıza olanak vermezler. Bundan dolayı profesyonel iş hayatında bulunan kanunlar ve sözleşmeler yerini çoğu vakit itimat duygusuna ve seo uzmanı'nın tecrübesine bırakır. Işinizi emanet edeceğiniz uzmanı seçerken kesinlikle referanslarını iyice inceleyin ve emin olun, başkasına ilişkin deferans vermediğinden emin olun ve güven duygunuz yerine oturduktan sonra sabırla ve laf verdiğiniz ödemeleri tertipli olarak yaparak bekleyin ama her 2 haftada bir yapılan çalışmalarla alakalı rapor istemeyi dikkatsizlik etmeyin. Raporlama yapmayan seo uzmanına da ücret ödemeyin, mağduriyetiniz böyle bir nebze azalmış olur.

İzmir SEO Hizmeti
Seo uzmanı, google seo uzmanı yahut genel ismiyla google optimizasyonu ya da kısaca internet seo diyoruz. Peki google seo uzmanı ve öteki arama motorları olan bing seo, yandex seo, yahoo seo, msn seo, aol seo farklı mıdır?

Seo iyi mi yapılır?
Seo çalışması yaparken, firmanız için en uygun meta taglar ve makalelım oluşturulmalıdır. Bu her bir sektöre ve kelimelere gore google analizi (seo analizi) farklılık göstermektedir. Bundan dolayı seo uzmanı minimum 2-3 deneme yapabilir.

Her bir html veya xhtml kodundaki bir boşsevinç, virgül, tırnak veya diğer işaretler sıralamayı etkilemektedir. Bu yüzden web sitenizin kodlaması farklı tekniklerde sınanacak ve sizin için en müsait dil belirlenecektir.

- bu vakitçte mevcut internet siteniz normal gösterimına devam edecektir.

- bu işlemler sırasında internet siteniz asla zarar görmeyecektir ancak geçici olarak düşüşler yaşanabilir, hiç ürkü yapmayiniz...

Google chrome, web explorer, firefox ve opera benzer biçimde farklı browserlarda ve pc, mac gibi farklı işletim sistemlerinde de sıralamalar 1-3 sıra değişmektedir. Farklı ülkelerden bakılmış olduğunda da sıralamalar tamamen değişmektedir. Bundan dolayı her dil için ayrı bir çalışma yapılmalıdır. Bu sizin talebiniz doğrultusunda seo uzmanı ile kurumsal bir antak kalma yapmanız doğrultusunda gerçekleşebilir.

İzmir SEO
Google webmaster tools (yeni adıyla search console) veya google analytics şifrelerini bize eklemeniz yeterlidir.

İzmir Seo Hizmeti uzmanı 360 kadar minik arama motoruna sitenizin kaydı yapmalı. (yetersiz kalması durumunda daha çok rakamda).

Türk web kılavuz sitelerine kayıtlar yapılır, bloglar oluşturulur, haber sitelerinde çıkmanız, televizyon reklamlarınızla alakalı yorumların yayınlandığı web sitelerine kayıtlar yapmış oldurılır, böylece bilinirliğiniz, duyulurluğunuz ve güvenilirliğiniz google tarafından yine tekrar onaylanmış olacaktır.

Bir seo uzmanı tarafınca yapılan bir aldatmaca, yanıltma sitenizin google tarafınca ceza almasına neden olur ve sıralamanız düşer. Uzun yıllar bu işi yapmadan, araştırıp analiz etmeden bu tür google cezalarına maruz kalmak olası olabilmektedir. Iyi bir seo uzmanı nerede ne yapacağını adı gibi bilen kişidir. Bundan dolayı kurumsal bir seo uzmanı kiralamanızı öneririm.

Web sitenize bir trojan yüklenirse internet siteniz yine sandbox'a düşer. Bu yüzden emniyet önlemleri ve trend micro benzer biçimde tam ustalaşmış bir ortamda ftp ile servera bağlanmak gerekmektedir. Sitenizin kodlarında da hiç bir zararlı yazılım olmamalıdır.

Hosting firmanızın barındırdığı serverlar çok önemlidir. Kurumsal altyapı olmadan kurumsal seo hizmeti verilmez. Serverda kesinti olursa, google robotları sitenizi ziyaret ettiği anda ulaşamazsa eğer, veri tabanından düşersiniz. Yine eski konumunuza gelmeniz yaklaşık 1-2 ay sürebilir.

İzmir Seo uzmanı olarak google adwords ile ayda 200-300 liralık reklam vermenizi öneririm. Bu işlem 3 ay kadar devam ederse çok kısa sürede hedeflerimize ulaşabiliriz. (mecbur değil ama olursa iyi olur).

Seo uzmanı
Seo mevzusunda 23 senelik malumat ve becerilerimin bir bölümünı burada özetlemiş bulunuyorum. Her mesleğin sırları bulunduğu için bu yazdıklarımın şimdilik yeterli olacağı kanaatindeyim.

Web sitenizin serp (search engine result page) sonuçlarında üst sıralara çıkması, arandığında bulunması tek bir şeye bağlıdır. Tıklama sayısı. Ne kadar çok popüler olursanız o kadar iyi bir konumda olacaksınız.

Hem seo uzmanı, bununla beraber web tasarım uzmanı olarak şunları söyleyebilirim: marka bilinirliğiniz, marka değeriniz ve hayata kattığınız değer kadar google tarafınca benimsenip üst sıralarda olacaksınız. Tv reklamlarınız, mecmua ve gazete ilanlarınız, broşür ve kataloglarınız, internet bannerlarınız, kartvizitleriniz şu demek oluyor ki özetlemek gerekirse tüm yazışma mecralarında var olmaya devam ettiğiniz sürece konumunuzu hiç bir şirket geçemeyecektir.

Alan isminin yaşı, w3, who.Is ve alexa rank değeri ve google sıralaması seo uzmanı için çok önemlidir.

Seo hizmeti verecekseniz, google kriterlerine uymanız lazım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder